• musta laamapaita kuva
  • valkoinen
  • musta laamapaita kuva_joona

Perinteiset laamapaidat

KEVYT, PEHMEÄ JA LÄMMIN, kuin toinen iho ylläsi. Sellainen on aito laamapaita. Suomalainen laatutuote, johon jo isoäitimme luottivat.

LAAMAPAIDAN HISTORIA ja nimi juontavat 1800-luvun lopun Saksaan.

Lääkäri Johann Heinrich Lahmann halusi luoda materiaalin, joka kestäisi käyttöä ja säilyttäisi joustavuutensa ja lämmittävät ominaisuutensa pesusta toiseen. Näin syntyi ”Lahmann-neulos”; materiaali, jonka lämpö ja hengittävyys perustuu kuitujen väliin jäävään ilmaan. Pehmeät puuvillavaatteet levisivät nopeasti ympäri Eurooppaa ja saavuttivat suuren suosion. Suomalaisten suussa Lahmannin alusvaatteet kääntyivät laamapaidoiksi ja -housuiksi – keksijänsä nimeä mukaillen.

VAASAN TRIKOOTEHDAS OY on valmistanut laamapaitoja pian 50 vuotta. Yli 100-vuotias kone neuloo edelleen jokaisen paidan kaula-aukkoon perinteisen pitsimäisen nauhakujan. Neulos valmistetaan sekin tietysti Suomessa.

SEN VERRAN AJAT OVAT MUUTTUNEET, että paitoja on saatavilla kahdella eri hihapituudella ja housuja pitkälahkeisten lisäksi myös polvipituisina. Lisäksi laamapaidasta on moneksi, se ei missään tapauksessa ole pelkkä aluspaita, vaan joustava, pehmeä ja luonnollinen käyttövaate. Parhaat ominaisuudet löydät vain kokeilemalla!

Tervetuloa liikeeseemme Hakaniemen Kauppahalliin!